Min förväntningar om kursen, första erbetet!

25 januari, 2011 Camilla Isabel Carolin Ericon

Jag vill inte ha några förväntningar utan jag tar det istället som det kommer och avgör efter det vad jag tycker.

 Nu har vi börjat med grupparbeten. Jag och Milly ska arbeta runt kategorin Dialekter. Det tycker jag ska bli väldigt intressant för det är så himla stor skillnad mellan alla olika dialekter. Mina föräldrar kommer från Stockholm men jag är född i Skåne, det är också en anledning till att jag tycker det är intressant. Jag pratade skånska när jag var liten men nu pratar jag en blandning mellan stockholmska, skånska och även andra dialketer. Det är spännande hur man kan påverkas av miljön så mycket att man kan andrä dialekt från att man lärt sig prata till att man blir lite äldre, speciellt eftersom man ofta påverkas och anpassar sin dialekt omedvetet.

Jag föredrar att arbete i grupp, det är roligare och lättare. Man kan disskuterar saker vilket jag tycker är väldigt bra.

Entry Filed under: Okategoriserade

2 Comments Add your own

  1. 1. cwaste&hellip  |  25 januari, 2011 at 07:56

    Jag håller med om att dialekter är spännande. Jag påverkas mycket av hur de personer som jag umgås med pratar. Jag märker att jag snappar upp deras satsmelodi och kommer ibland på mig själv att prata jättekonstigt (det vill säga konstigare än vanligt) för att jag börjat härma dem. 😉
    Lycka till med ert fördjupningsarbete!

    Svara

Leave a Comment

Required

Required, hiddenSome HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS FeedPages

Categories

Calendar

januari 2011
M T O T F L S
    Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts